Φρέσκος σολωμός ψητός με ρύζι, μάνγκο και μαύρη ζάχαρη

2014-10-11
φρεσκος σολομος ψητος με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις φρέσκο σολωμό ψητό με ρύζι, μάνγκο και μαύρη ζάχαρη, ένα φαγητό που είναι τέλειο για το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι και αρέσει σε όλους! Γίνεται πολύ εύκολα και με απλά υλικά ενώ θα το φτιάξεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο αφού ο σολωμός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται όμορφα όπως κι αν το μαγειρέψεις. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου!

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτα σολωμού
  • 2 κουτ.σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κούπες βρασμένο ρύζι
  • 1 μάνγκο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς

Βήμα 2

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και τοποθετούμε τα φιλέτα

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε το κόλιανδρο, τη ζάχαρη και λίγο πιπέρι σε ένα μπολ

Βήμα 4

Αλείφουμε τα φιλέτα με το βούτυρο και από πάνω πασπαλίζουμε με το μείγμα κόλιανδρου

Βήμα 5

Προσθέτουμε το μάνγκο και το ξύσμα λεμονιού στο μπολ με το βρασμένο ρύζι

Βήμα 6

Ρίχνουμε το ρύζι γύρω από το ψάρι

Βήμα 7

Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου

Βήμα 8

Ο φρέσκος σολωμός ψητός με ρύζι, μάνγκο και μαύρη ζάχαρη είναι έτοιμος

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή