Φρέσκο φιλέτο τόνου ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα

2014-09-19
τονος φρεσκος στη σχαρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις φρέσκο φιλέτο τόνου ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο το μεσημέρι ή το βράδυ ενώ μπορείς να το διατηρήσεις και να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλες συνταγές, σε σαλάτες ή σε σνακ. Ο τόνος είναι ένα ψάρι που αρέσει σε όλους και μπορεί να μαγειρευτεί με αρκετούς τρόπους, ενώ στη σχάρα γίνεται πάρα πολύ νόστιμος.

Υλικά

  • 4 μερίδες φρέσκος τόνος φιλεταρισμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο βασιλικό
  • Λίγο θυμάρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το λεμόνι με το σκόρδο και τα μυρωδικά

Βήμα 2

Πλένουμε τον τόνο και τον σκουπίζουμε

Βήμα 3

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με το μείγμα με το σκόρδο

Βήμα 4

Περνάμε από την φρυγανιά τα φιλέτα και τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα

Βήμα 5

Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 6

Το φρέσκο φιλέτο τόνου ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα είναι έτοιμος

 

Tips

  • Αν χρειαστεί ρίχνε λίγο ελαιόλαδο πάνω στο ψάρι όσο ψήνεται για να μην σκληρύνει
  • Όταν φιλετάρεις τον τόνο μην τα κόψεις περισσότερο από 2 εκατοστά σε πάχος για να ψηθούν όμορφα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή