Ψάρι φιλέτο φρέσκου τόνου ψητό στο φούρνο

2014-09-29
φρεσκος τονος στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια καταπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις ψάρι φιλέτο φρέσκου τόνου ψητό στο φούρνο, ένα τέλειο πιάτο για μεσημεριανό και βραδινό. Είναι πολύ νόστιμο, χορταστικό αλλά και ελαφρύ και θα αρέσει πολύ και στα παιδιά. Μπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς συνταγή-που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου-και σε άλλα ψάρια, όπως ο σολωμός ή ο ξιφίας. Γίνονται πραγματικά πολύ νόστιμα!

Υλικά

  • 4 μερίδες φρέσκος τόνος φιλεταρισμένος
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ. βασιλικός
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τον τόνο σε ένα πυρέξ μαζί με φέτες λεμονιού, 4 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο και κρασί

Βήμα 2

Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί

Βήμα 3

Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 12 -15 λεπτά

Βήμα 4

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σε ένα μπλέντερ

Βήμα 5

Τα πολτοπιούμε και τα περιχύνουμε πάνω από το ψάρι όταν το βγάλουμε ζεστό από το φούρνο

Βήμα 6

Το ψάρι φιλέτο φρέσκου τόνου ψητό στο φούρνο είναι έτοιμος

 

Tips

  • Πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα, υπολόγισε ότι χρειάζεσαι περίπου μισή ώρα για το μαρινάρισμα!

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή