Φρέσκο Χταπόδι στα Κάρβουνα

2013-04-23
φρεσκο χταποδι στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια καταπληκτική πολύ νόστιμη συνταγή. Το φρεσκο χταποδι στα καρβουνα είναι ένας κλασσικός μεζές θαλασσινών που ταιριάζει απίστευτα με ένα ουζάκι. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και σίγουρα θα σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Δοκίμασέ την και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 χταπόδι καθαρισμένο από την κουκούλα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξυδι μπαλσάμικο
  • 200 ml ξύδι από κόκκινο κρασί και μια κουταλιά της σούπας
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • ρίγανη
  • λίγο ξερό θυμάρι
  • λίγο θρούμπι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, τη σόδα και 100 ml ξύδι κόκκινο.

Βήμα 2

Το αφήνεις εκεί περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 3

Καις τα κάρβουνα και καθαρίζεις τη σχάρα με μια λεμονόκουπα.

Βήμα 4

Αλείφεις τη σχάρα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το χταπόδι.

Βήμα 5

Ψήνεις το χταπόδι ολόκληρο, δεν θέλει πολύ ώρα, να είναι ζουμερό.

Βήμα 6

Το χωρίζεις σε πλοκάμια.

Βήμα 7

Χτυπάς στο μπλέντερ τα 3 είδη ξυδιών και το ελαιόλαδο.

Βήμα 8

Περιχύνεις με αυτό το χταπόδι.

Βήμα 9

Καρυκεύεις και αλατοπιπερώνεις.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια το φρεσκο χταποδι στα καρβουνα είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να κόψεις το χταπόδι και σε μικρά κομματάκια, αλλά σε πλοκάμια είναι πιο όμορφο για παρουσίαση αν έχεις καλεσμένους.
  • Αν προτιάς μπορεις να μην περιχύσεις το χταπόδι σου με το μείγμα ξυδιού αλλά να προσθέσεις χυμό από λεμόνι και τα μπαχαρικά σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Themis

    Γεια σας

    Παρόλο που ακολούθησα τις συμβουλές σας, είχε ωραία εμφάνιση, ωραία μυροδια αλλά ήταν σαν λάστιχο. Τι μπορεί να έκανα λάθος?

    Ευχαριστώ Θέμης