Φρικασέ με μοσχάρι και μαρούλια

2015-12-09
frikase-me-mosxari-kai-maroulia
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Καλησπέρα καλές μου φίλες. Ελπίζω να είστε όλες καλά, και να περνάτε ακόμα καλύτερα. Σήμερα, αποφάσισα να κάνουμε ένα πισωγύρισμα, να πάμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, και να θυμηθούμε ένα λατρεμένο φαγητό με μοσχαρίσιο κρέας της γιαγιάς, που περιμέναμε πως και πως να το φτιάξει. Μιλάω φυσικά για το φρικασέ, με μοσχάρι και μαρούλια. Ένα φαγητό που μας γεμίζει με υπέροχες γεύσεις, και ακόμα πιο όμορφες αναμνήσεις. Πέρα από αυτά, έχει επίσης να μας δώσει και εξαιρετικά θρεπτικά στοιχεία, μέσω του ‘’κόκκινου κρέατος’’ που επιλέξαμε εδώ, και των μαρουλιών. Τα μαρούλια, ας μην ξεχνάμε, είναι πλούσια σε βιταμίνες, φημίζονται για την αντικαρκινική τους ιδιότητα. Ακόμη, το ‘’κατσαρό’’ μαρούλι που λέμε, είναι ακόμα πιο θρεπτικό για τον οργανισμό μας, απ’ ότι το κανονικό. Ξεκινήστε, λοιπόν, αμέσως την Παρασκευή αυτής της υγιεινής και ταυτόχρονα γευστικής συνταγής, που θα σας μαγέψει. Καλή σας επιτυχία!

 

Υλικά

  • 6-7 κρεμμύδια φρέσκα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μαρούλια
  • 2 αυγά
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1250 γρ μοσχάρι
  • 1/3 του ποτηριού λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί με το μισό λάδι, βάζουμε το νερό, το μισό άνηθο και το βράζουμε για 45 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μόλις το κρέας είναι έτοιμο, σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, τον υπόλοιπο άνηθο, το κρέας, αλάτι πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό 15 λεπτά πριν περίπου ρίχνουμε το μαρούλι χοντροκομμένο, το αφήνουμε να πάρει βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στο μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και μόλις γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους, το λεμόνι, 1 ποτήρι από του ζουμί του φαγητού και είναι έτοιμο το αυγολέμονο.

Βήμα 4

Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα σιγά σιγά το βάζουμε στο μάτι για 1 λεπτό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή