Φρικασέ χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

2015-11-15
frikase-xoirino-me-selino
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Καλησπέρα σας φίλες μου. Σήμερα, θα ήθελα να προτείνω μια πολύ αγαπημένη συνταγή, παραδοσιακή, διαχρονική, αναλίωτη στο χρόνο. Μια συνταγή για χοιρινό γεμάτη με ευχάριστες αναμνήσεις και στιγμές απο τις ημέρες των διακοπών στο χωριό. Σας μιλώ για το φρικασέ, με χοιρινό και σέλινο. Είναι ένα φαγητό αγαπημένο σε μένα, που μόνο θετικά συναισθήματα δημιουργεί. Αρχικά, αν αφήσουμε στην άρκη τις τρομερές γεύσεις που έχει να μας δώσει, πράγμα που δεν γίνεται, θα μπορέσουμε να δούμε το στείγμα υγείας που αποτυπώνεται στο πιάτο μας. Αυτό οφείλεται στο χοιρινό κρέας, κόκκινο αλλιώς, και στο σέλινο. Και τα δυο αυτά υλικό, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες απαραίτητες για το ανοσοποιητικό σύστημα, συντελώντας επίσης στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Χαρίστε για ακόμα μια φορά στα αγαπημένα σας πρόσωπα τις γεύσεις και τν υγεία που ψάχνουν. Καλή σας επιτυχίες φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 κιλό σέλινο, µε τα κοτσάνια και τα φύλλα του
  • 1/2 µατσάκι µαϊντανός ψιλοκοµµένος
  • 200 γραµµ. ξερά κρεµµύδια
  • 800 γραµµ. άπαχο χοιρινό, κοµµένο σε µεγάλους κύβους
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • Χυµός από 1 λεµόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, περιμένουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρέας το σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το μαϊντανό, μισό λίτρο νερό, περιμένουμε να πάρει μία βράση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.

Βήμα 3

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο, το χοντροκόβουμε, ξεχωρίζουν τα κοτσάνια από τα φύλλα, μετά από τα 45 λεπτά ρίχνουμε τα κοτσάνια, τα αφήνουμε να πάρει μία βράση, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, προσθέτουμε τα φύλλα, άλλο 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Αυγολέμονο: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφίχτη μαρέγκα ρίχνουμε έναν ένα τους κρόκους χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, αργά αργά το χυμό λεμονιού, 2 φλυτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Τέλος μόλις ετοιμαστεί το αυγολέμονο το περιχύνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή