Φρικασέ χοιρινό με σπανάκι, μαρούλι και πράσο

2015-11-21
frikase-me-xoirino-spanaki-kai-marouli
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Καλησπέρα σας φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες χαρούμενες. Από το πρωί, είχα την διάθεση να σας γυρίσω πίσω στο παρελθόν, να σας ξυπνήσω μνήμες και αναμνήσεις όμορφες και πεντανόστιμες. Θέλω σήμερα λοιπόν, να σας καταθεσω το πιο λαχταριστό φαγητό με χοιρινό κρέας που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου, από την οποία το διδάχθηκα και το αγάπησα. Μιλάω για το φρικασέ, με χοιρινο,σπανάκι και μαρούλι. Ένα πιάτο τόσο γευστικό, απλό και γρήγορο, που θα χαίρεστε να μαγειρεύετε. Επιπλέον, πέρα από γεύσεις και απόλαυση, θα χαρίσει στα αγαπημένα σας πρόσωπα υγεία και θρεπτικά συστατικά, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων των λαχανικών, αλλά και του ΄΄κόκκινου΄΄ κρέατος. Δοκιμάστε την άμεσα, και κάντε μαζί μου το ταξίδι στις αναμνήσεις, τις γεύσεις και την παραδοσιακή κουζίνα της Ελλάδας. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 4 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
  • χυμό από λεμόνια
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού για σαλάτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρέας, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση τα λαχανικά και φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Αυγολέμονο:

Βήμα 4

Στο μούλτι ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιών, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.

Βήμα 5

Τέλος περιχύνουμε το κρέας με το αυγολέμονο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή