Φριτάτα με σπανάκι, πατάτα και μοτσαρέλα

2016-01-01
Φριτάτα με σπανάκι, πατάτα και μοτσαρέλα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Φίλες μου ποια από εσάς δεν έχει κουραστεί να φτιάχνει τα ίδια και τα ίδια φαγητά κάθε εβδομάδα για το οικογενειακό τραπέζι ή ποιά από εσάς όντας νεότερη και ελεύθερη δεν ήθελε να διοργανώνει καλέσματα με φίλους στο σπίτι και να μπορεί να φτιάχνει κάτι ωραίο για τους καλεσμένους της χωρίς όμως να σπαταλάει πολύ χρόνο στην κουζίνα. Έτσι λοιπόν και εγώ μία μέρα δοκίμασα να φτιάξω κάτι διαφορετικό το οποίο και είναι φριτάτα με σπανάκι, πατάτα και μοτσαρέλα στο φούρνο. Φυσικά αυτά τα υλικά είχα εγώ στο ψυγείο μου οπότε μη σας περιορίζουν μιας και το φαγητό αυτό θέλει φαντασία και πληθώρα υλικών προκειμένου να γίνει ακόμη πιο νόστιμο. Πρόκειται λοιπόν για ένα πιάτο πεντανόστιμο που μοιάζει με ομελέτα φούρνου με πολλά υλικά και φοβερά χορταστική μιας και αποτελείται από μία στρώση από τηγανισμένες πατάτες πασπαλισμένη με τυριά της αρεσκείας σας στη συνέχεια μία γερή στρώση σπανάκι και τέλος περιχύνουμε με αυγά μπόλικο τριμμένο τυράκι, αλατοπίπερο και κατευθείαν στο φούρνο. Δεν έχω κάτι άλλο να πω απά δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 3 πατάτες τηγανισμένες
  • 350 γραμ. σπανάκι
  • 150 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • φρεσκοκομμένο δυόσμο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • λίγη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 50 γραμ. κεφαλοτύρι
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε, κόψουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στην επιφάνεια του πασπαλίζουμε τη φρυγανιά έτσι ώστε να πάει παντού.

Βήμα 2

Επάνω από τη φρυγανιά απλώνω μία στρώση από τις πατάτες, στη συνέχεια πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι και τελευταία στρώνω το σπανάκι με τη μοτσαρέλα.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά, περιχύνουμε το φαγητό μας και ως τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε το ταψί μας με την υπόλοιπη ποσότητα τυριού.

Βήμα 4

Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο σκόρπια από πάνω αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή