Φριτάτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια

2016-01-04
Φριτάτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Τι πιο εύκολο, γρήγορο και πιο νόστιμο από ένα υπέροχο γεύμα αποτελούμενο από φριτάτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια. Αυτό το πιάτο φίλες μου για να καταλάβετε είναι κάτι σαν ομελέτα φούρνου με πληθώρα υλικών το οποίο είναι φοβερά λαχταριστό και χορταστικό ενώ συνηθίζω να το φτιάχνω σπίτι για την οικογένεια ή και φίλους μιας και ξετρελαίνονται. Μάλισατ είναι από εκείνα τα πιάτα που επιδέχονται ότι αλλαγή τραβάει η όρεξη σας δηλαδή μπορεί καθεμία από εσάς να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε υλικό της αρέσει πχ. πράσο, κρεμμύδι, τυριά της αρεσκείας σας, αλλαντικά, μανιτάρια, θυμάρι, δυόσμο, άνηθο, και ότι μα ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έγω παρακάτω σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή η οποία αποτελείται από δύο στρώσεις  από πατάτες, δύο από κολοκυθάκια, μπόλικο πασπαλισμένο τυρί, λίγο βουτυράκι και φυσικά χτυπημένα αυγά με γάλα για το τελείωμα. Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί και έτοιμο το τέλειο γεύμα απλά και οικονομικά. Καλά μαγειρέματα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες κομμένες πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτές ροδέλες
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 350 γραμ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας (παρμεζάνα, ανθότυρο ή και συνδυασμός)
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα προετοιμάζουμε τα υλικά μας καθαρίζοντας και κόβοντας πολύ λεπτές ρπδέλες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού βουτυρώσουμε καλά ένα ταψάκι ή πυρέξ απλώνουμε στην επιφάνεια κάτω κάτω μία στρώση από πατάτες.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε με μία στρώση από κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα τυριών που έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία δημιουργώντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα 4

Τέλος χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε με τα υλικά μας την φριτάτα μας.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά έχοντας σκεπάσει το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο και ακόμη 5 λεπτά έχοντάς το ξεσκέπαστο για να πάρει λίγο χρώμα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή