Χέλι καπνιστό με λευκό κρασί

2014-04-02
Χέλι καπνιστό
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψεις παραδοσιακό χέλι καπνιστό με σάλτσα από βούτυρο, λευκό κρασί, δενδρολίβανο και ματζουράνα σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις, να την απολαύσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα πειράματα σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 χέλι του ενός κιλού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • ρίγανη
  • μαντζουράνα
  • δεντρολίβανο
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι, αλάτι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Γδέρνουμε το χέλι και το κόβουμε κομμάτια. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, μοσχοκάρυδο και ρίγανη.

Βήμα 2

Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά με το λάδι και το βούτυρο.

Βήμα 3

Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το χέλι, τη μαντζουράνα, το μοσχοκάρυδο, το δεντρολίβανο και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί, ώσπου να πάρει χρώμα και το χέλι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τότε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να ανακατευτούν καλά όλες οι γεύσεις και να βράσει το χέλι.

Βήμα 5

Το χέλι καπνιστό είναι έτοιμο και σερβίρεται πολύ ζεστό με σαλάτα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή