Φρέσκο χέλι στο κεραμίδι

2014-03-24
Χέλι στο κεραμίδι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια καταπληκτική, μοναδική και ξεχωριστή συνταγή μοναδικής νοστιμιάς και εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα για να φτιάξεις φρέσκο χέλι στο κεραμίδι θα βρεις παρακάτω για να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 χέλι, 1 κιλό
  • 3-4 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • λάδι
  • λεμόνι
  • λίγο αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το χέλι, το πλένουμε, το κόβουμε φέτες χωρίς να τις χωρίσουμε εντελώς, αλλά να κρατιούνται λίγο από την πέτσα και ανάμεσά τους βάζουμε τη δάφνη.

Βήμα 2

Πλένουμε καλά ένα κεραμίδι, βάζουμε μέσα το χέλι και το αλατίζουμε.

Βήμα 3

Με λίγο αλεύρι και νερό κάνουμε ζυμάρι που το τοποθετούμε στις δυο άκρες του κεραμιδιού για να απορροφά τα υγρά του χελιού.

Βήμα 4

Ψήνουμε το χέλι στο φούρνο.

Βήμα 5

Αφού ψηθεί καλά, χωρίζουμε τις φέτες εντελώς, τις τοποθετούμε στην πιατέλα και τις περιχύνουμε με χτυπημένο λαδολέμονο.

Βήμα 6

Το φρέσκο χέλι στο κεραμίδι είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό και κρύο με χόρτα ή οποιαδήποτε άλλη βραστή σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή