Χαλβάς αλλιώτικος ελαφρύς χωρίς σιμιγδάλι

2015-03-20
Χαλβάς αλλιώτικος ελαφρύς χωρίς σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου παρουσιάζω μια εντελώς διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις χαλβά αλλιώτικο ελαφρύ χωρίς σιμιγδάλι αλλά με βάση την φρυγανιά και την μαρέγκα και αρκετά σιροπιαστό. Όπως ανέφερα είναι μια πολύ πρωτότυπη και διαφορετική από τις συνηθισμένες συνταγές με χαλβά που θα βρεις παντού και προσωπικά την βρίσκω ιδιαίτερα νόστιμη και γευστική και για αυτό στην προτείνω για να την μαγειρέψεις και να την δοκιμάσεις. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση είμαι διαθέσιμη για να επικοινωνήσουμε στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια. Καλή σου όρεξη.

Υλικά

  • 1 σακουλάκι φρυγανιές
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • μισό ποτήρι καρύδι ή αμύγδαλο
  • 1 κουτάλι της σούπας κανέλα
  • μισό κουτάλι της σούπας σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 1 ποτήρι ζάχαρη.

Βήμα 2

Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρέγκα.

Βήμα 3

Τα προσθέτουμε στους κρόκους, όπως επίσης τα αμύγδαλα, την κανέλα, τις φρυγανιές και στο τέλος τη σόδα διαλυμένη μέσα στο κονιάκ.

Βήμα 4

Όλα αυτά τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 5

Γυρίζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά ταψί, το στρώνουμε και ψήνουμε το χαλβά σε φούρνο προθερμασμένο.

Βήμα 6

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βήμα 7

Στο 1 ποτήρι ζάχαρη υπολογίζουμε 1 1/2 ποτήρι νερό.

Βήμα 8

Το βράζουμε λίγο, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σιροπιάζουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή