Χαλβάς από σουσάμι, πετιμέζι και αλεύρι στο ταψί

2015-02-26
Χαλβάς από σουσάμι, πετιμέζι και αλεύρι στο ταψί
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική Καλαματιανή συνταγή για χαλβά από σουσάμι, πετιμέζι και αλεύρι στο ταψί θα βρεις παρακάτω όπως την φτιάχνανε οι νοικοκυρές στη Μεσσηνία. Η συνταγή είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για χαλβά που θα βρεις καθώς έχει βάση το σουσάμι και το πετιμέζι και φυσικά το αλεύρι, έχει γέμιση με αμύγδαλα και προσθέτουμε υποχρεωτικώς την κανέλα στο τέλος και προεραιτικά και την καρυδόψυχα τριμμένη στο πάνω μέρος του χαλβά. Αν δοκιμάσεις να μαγειρέψεις το γλυκό αυτό, για οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο θέλεις να κάνεις, είμαι στη διάθεση σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι
  • 2 ποτήρια του νερού πετιμέζι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • σουσάμι - κανέλα - ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει, τόσο, ώστε να αχνίζει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε ώσπου να ροδίσει ελαφρά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το πετιμέζι με τη ζάχαρη και το νερό και τα προσθέτουμε στο ροδοκοκκινισμένο αλεύρι, μαζί με τα αμύγδαλα.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να γίνει μία ζύμη σφιχτή.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε το ταψί με λίγο σουσάμι, λίγη κανέλα τριμμένη και λίγη ζάχαρη και γυρίζουμε τη ζύμη μέσα.

Βήμα 6

Στρώνουμε τη ζύμη καλά και την πασπαλίζουμε με σουσάμι, κανέλα και ζάχαρη.

Βήμα 7

Κόβουμε το γλυκό κομμάτια και σερβίρουμε.

Δοκίμασες το χαλβά από σουσάμι και πετιμέζι; Στείλε μας τι εντυπώσεις σου άφησε παρακάτω στη σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή