Χαλβάς Αττικής σιμιγδαλένιος αλάδωτος με άχνη ζάχαρη

2015-02-24
Χαλβάς Αττικής σιμιγδαλένιος αλάδωτος με άχνη ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια πολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή για χαλβά Αττικής σιμιγδαλένιο αλάδωτο με άχνη ζάχαρη που είναι η πρόταση μου για το αγαπημένο γλυκό της Σαρακοστής. Είναι μια διαφορετική συνταγή από τις γνωστές και κλασικές προτάσεις για χαλβά και αυτό είναι γιατί περιέχει πάρα πολύ γάλα, το οποίο δένει μαζί με την σιμιγδάλι, το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε πολύ κανέλα για την γεύση και προεραιτικά και άχνη ζάχαρη στο τέλος. Σου συνιστώ να μαγειρέψεις αυτό το γλυκό και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού λάδι καλό
  • 2 1/2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • μία χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα κατά μήκος
  • 1 μπουκάλι γάλα
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει καλά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου τα αμύγδαλα να ροδίσουν.

Βήμα 3

Βράζουμε χωριστά το γάλα με τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την κουταλιά το φρέσκο βούτυρο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ώσπου να απορροφήσει το υγρό.

Βήμα 5

Βρέχουμε τη φόρμα με νερό, τη στραγγίζουμε καλά και αδειάζουμε μέσα το χαλβά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αν έφτιαξες αυτή τη συνταγή για χαλβά στείλε μας τη γνώμη σου στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή