Χαλβάς Μακεδονικός συνταγή με μέλι στο σιρόπι

2015-02-16
Χαλβάς Μακεδονικός συνταγή με μέλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η συνταγή για χαλβά Μακεδονικός με μέλι στο σιρόπι που θα βρεις παρακάτω είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση αν θες κάποια εναλλακτική από τις διάφορες συνταγές για χαλβά που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Ο χαλβάς περιέχει μεν σιμιγδάλι αλλά έχει διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης καθώς είναι μακεδονικός, στην κατσαρόλα και η γεύση του βασίζεται στον κλασικό συνδυασμό αμυγδάλου και κανέλας στον οποίο προσθέτουμε από πάνω πολύ σιρόπι με μέλι. Δοκίμασε να την φτιάξεις την συνταγή και στείλε μου πως σου φάνηκε το γλυκό μου.

Υλικά

  • 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • μισό κιλό λάδι καλό
  • 5 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη ή μισό κιλό μέλι καλό
  • 1 φλιτζάνα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 2 κιλά νερό
  • λίγη κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα μπακιρένια να κάψει καλά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 3

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με 2 κιλά νερό τη ζάχαρη ή το μέλι, τα βράζουμε να δέσει λίγο το σιρόπι και το ρίχνουμε με βαθιά κουτάλα μέσα στο σιμιγδάλι που εξακολουθούμε να το έχουμε στη φωτιά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι και να πήξει.

Βήμα 5

Έχουμε στο μεταξύ ασπρίσει και κόψει στα τέσσερα ή και περισσότερα κομμάτια τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Τα γυρνάμε λίγο όλα μαζί και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα, στρωτά για να πάρει σχήμα.

Βήμα 8

Όταν κρυώσει, τον κόβουμε κομμάτια, τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δοκίμασες τον Μακεδονικό χαλβά; Στείλε μας την γνώμη σου και όποια διευκρίνηση χρειαστείς στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή