Χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας σιμιγδαλένιος

2015-10-05
xalvas-me-epikalupsh-sokolatas
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους γλυκό έδεσμα το χαλβά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του χαλβά εμείς σου παραθέτουμε ένα από τους νοστιμότερους που είναι χαλβάς σιμιγδαλένιος για την ακρίβεια με επικάλυψη σοκολάτας. Τα υλικά λίγα και η διαδικασία απλή. Το σιμιγδάλι, το λάδι, η ζάχαρη, το νερό σε συνδυασμό με την κανέλα και την κουβερτούρα δίνουν ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε και που αποτελεί την ιδανική πρόταση να δοκιμάσουν και τα παιδιά σου ένα από τα πιο κλασικά γλυκά της Ελληνικής κουζίνας. Ακόμα κι αν δεν τους αρέσει ο κλασικός χαλβάς, η συγκεκριμένη πρόταση με την σοκολάτα μπορεί να τους κάνει εντελώς διαφορετική εντύπωση. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουβετούρα
  • Λίγη κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μαυρίσει. Μόλις πάρει σκούρο χρώμα το σιμιγδάλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Σε μία άλλη κατσρόλα ρίχνουμε νερό, ζάχαρη, κανέλα το αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζουμε το σιμιγδάλι πάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί το μίγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πιει το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι.

Βήμα 3

Μόλις το μίγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, πάιρνουμε μία φόρμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα, τον πατάμε και τον αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 4

Τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα σε μια κατσαρόλα και περιχύνουμε το χαλβά.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή