Χαλβάς με νισεστέ λευκός

2015-02-08
Χαλβάς με νισεστέ λευκός
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια εκπληκτική συνταγή για ελαφρύ χαλβά με νισεστέ άσπρο για το γλυκό σου την περίοδο της σαρακοστής και όχι μόνο. Η συνταγή είναι αρκετά απλή καθώς χρησιμοποιούμε κόλλα λουκουμιού (νισεστέ) σε συνδυασμό με βανίλια και προεραιτικά για επιπλέον γεύση ρίχνουμε την κανέλα. Είναι μια διαφορετική από τις συνηθισμένες και κλασικές συνταγές με χαλβά που θα βρεις και σου προτείνω να πειραματιστείς και να την μαγειρέψεις και να μου στείλεις οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση χρειαστείς.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόλλα λουκουμιού
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 χαρτάκι άρωμα βανίλιας
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • κανέλα για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα σκεύος διαλύουμε την κόλλα με λίγο νερό, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε ώσπου να ξανθύνουν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη διαλυμμένη κόλλα λουκουμιού και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει.

Βήμα 4

Όταν πήξει, δεν πρέπει να σταματήσουμε το δούλεμα, αλλά να συνεχίσουμε αρκετή ώρα ακόμα για να φύγει η μυρωδιά της κόλλας.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε στην πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.

Μαγείρεψες τον χαλβά με νισεστέ; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια παρακάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή