Χαλβάς με σιμιγδάλι, πορτοκάλι, μέλι και σταφίδες

2015-10-26
xalvas-me-simigdali-kai-portokali
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 25m

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές γαι να φτιαχτεί ένας χαλβάς. Εμείς σας παραθέτουμε μία συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι και πορτοκάλι που το γλυκαντικό του στοιχείο είναι το μέλι και που περιέχει αμύγδαλα και σταφίδες. Πρόκειται για μία συνταγή που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους. Ο συνδυασμός από το χοντρό και το ψίλο σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, κορινθιακή σταφίδα σε συνδυασμό με το σιρόπι που περιέχει χυμό πορτοκαλιού, ζάχαρη, μέλι, κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα δώσει ένα έντονο άρωμα από το πορτοκάλι στο χαλβά. Μία συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουν οι λάτρεις του χαλβά και του αρώματος του πορτοκαλιού στα γλυκά και είναι έτοιμη μόλις σε 25 λεπτά. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κανέλα, το πορτοκάλι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το νερό ανακτεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Μόλις περάσει ο χρόνος προσθέτουμε και το μέλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι για να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα 2 σιμιγδάλια, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν τα υλικά και να σκουρίνει το σιμιγδάλι.

Βήμα 3

Μόλις το σιμιγδαλι είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε, αφαιρούμε από το σιρόπι τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και το ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε κατά πολύ τη φωτιά, ανεβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ο χαλβάς.

Βήμα 4

Τέλος μόλις είναι έτοιμος, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και κλέινουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Μόλις κρυώσει, τοπθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα, το πατάμε καλά και το αναποδυγυρίζουμε σε μία πιατέλα.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή