Χαλβάς με σοκολάτα και φουντούκια σιμιγδαλένιος χωρίς λάδι

2015-12-07
xalvas-me-sokolata-kai-fountoukia
  • Σερβίρεις : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Παρακάτω σου στέλνω μια από τις καλύτερες συνταγές με χαλβά που έχω δοκιμάσει και που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ακομη και αυτούς που δεν είναι λάτρεις του γλυκού αυτού. Το νερό, η ζάχαρη, το βούτυρο, το σιμιγδάλι το χοντρό, τα φουντούκια, η βανίλια, η κανέλα, η φλούδα πορτοκαλιού και η κουβερτούρα δίνουν ένα συνδυασμό που σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε. Όλα αυτά τα υλικά συνδυάζονται και δένουν τόσο ωραία μεταξύ τους που σε 25 λεπτά προετοιμασίας θα έχετε αυτό το γευστικότα το αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσίασει τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 150 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα στο γκριλ για 10 λεπτά και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
  • 150 κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 750 ml νερό
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι: Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν με 6-7 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει και μόλις πάρει σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να είναι λασπώδες και ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την κανέλα, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα στο χαλβά και να λιώσει.

Βήμα 4

Τέλος παίρνουμε μία φόρμα, αδειάζουμε το μίγμα μέσα σε αυτήν, το απλώνουμε καλά, το πατάμε, το αφήνουμε για 1 ώρα και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή