Χαλβάς με στέβια σιμιγδαλένιος για διαβητικούς

2015-10-11
xalvas-me-stevia
  • Σερβίρεις : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια από τις απλές συνταγές για χαλβά η οποία απευθύνεται στους ανθρώπους που κυρίως κάνουν διατροφή και κατά δεύτερον στους διαβητικούς σου παρουσιάζω παρακάτω. Τα γλυκά γενικότερα λόγω διατροφής ή για λόγους υγείας αρκετό ποσοστό των ανθρώπων πρέπει να τα αποφεύγουν. Ωστόσο με τα υποκατάστα των γλυκαντικών ουσιών φτιάχνονται γλυκά που μπορούν να τα απολαύσουν όλοι. Έτσι λοιπόν σας παραθέτουμε και εμείς τη συνταγή χαλβάς με στέβια που μπορούν να τον γευτούν όλοι, ακόμη και για αυτούς που απαγορεύεται. Μία συνταγή που δεν στερείται τίποτα σε γεύση και νοστιμιά από τον χαλβά που φτιάχνεται με ζάχαρη. Το λάδι, το σιμιγδάλι το χοντρό, το στέβια, το νερό, οι φλούδες ποροκαλιού, τα αμύδγαλα και το ξύλο κανέλας δίνουν ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους χωρίς να καταλάβουν καμία διαφορά γευστικά με αυτούς που περιέχουν ζάχαρη. Παρόλα αυτά αν είστε διαβητικός, πάρτε την γνώμη του γιατρού σας πριν ετοιμάσετε την συνταγή, και προσέξτε αρκετά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχουν ζάχαρη – όπως π.χ. το πορτοκάλι που μπορεί να απαγορεύεται.

Υλικά

  • 200 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 φλυτζάνια Stevia
  • 4 φλυτζάνια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι: Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το στέβια, την κανέλα, τις φλούδες πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι για να κάψει και προσθέτουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα το σιμιγδάλι.

Βήμα 3

Αφαιρούμε από το σιρόπι την κανέλα και τη φλούδα ποστοκαλιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Μόλις απορροφήσει όλο σιρόπι είναι έτοιμο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα, το πατάμε και μόλις είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα μαζί με καρύδια, μέλι και κανέλα.

Βήμα 5

Να θυμάστε αν είστε διαβητικός να πάρετε πρώτα την συμβουλή του γιατρού σας.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή