Χαλβάς με φρέσκο βούτυρο και γάλα σιμιγδαλένιος

2015-02-22
Χαλβάς με φρέσκο βούτυρο και γάλα σιμιγδαλένιος
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια εξαιρετική Ηπειρώτικη παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις χαλβά με φρέσκο βούτυρο και γάλα σιμιγδαλένιο όπως τον μαγειρεύουν οι νοικοκυρές στα Γιάννενα και όπως τον περιγράφει η γιαγιά μου στο βιβλίο των συνταγών της. Η πρόταση για το γλυκό αυτό είναι εξαιρετική και τρομερά γευστική καθώς πρόκειται για σιμιγδαλένιο χαλβά ο οποίος έχει φτιαχτεί με φρέσκο βούτυρο γάλακτος, έχει γέμιση με αμύγδαλα και σιρόπι με βάση το κονιάκ και το ανθόνερο. Είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για χαλβά που θα βρεις στον ιστότοπο μας γιατί ο συνδυασμός αυτών των υλικών δίνει ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα το οποίο σου προτείνω χωρίς σκέψη να δοκιμάσεις και για οτιδήποτε χρειαστείς ή όποια απορία έχεις, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου πιο κάτω στα σχόλια.

Υλικά

  • 3 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι του νερού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 350 γραμ. γάλα
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο
  • λίγα αμύγδαλα για γαρνίρισμα
  • 3 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το ανθόνερο και τα βράζουμε 2 - 3 λεπτά.

Βήμα 2

Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση.

Βήμα 3

Μόλις καβουρδιστούν τα βγάζουμε, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ξανθίνει ελαφρά.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τότε το βρασμένο σιρόπι, ανακατεύουμε ώσπου να πήξει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε κατόπιν ζεστό το γάλα και τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βήμα 6

Ύστερα από λίγα λεπτά, σερβίρουμε το χαλβά στην πιατέλα και τον γαρνίρουμε με λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα.

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με βούτυρο και γάλα; Στείλε μας πως σου φάνηκε και τι σχόλια έχεις να κάνεις παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή