Χαλβάς νηστίσιμος με σοκολάτα κουβερτούρα και σιμιγδάλι

2015-10-14
xalvas-nhstisimos-me-sokolata
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Η παρακάτω πρόταση αφορά μια από τις νηστίσιμες συνταγές για χαλβά η οποία είναι εξαιρετικά νόστιμη γιατί περιέχει σοκολάτα κουβερτούρα. Περίοδος νηστείας και υπάρχουν πολλές στερήσεις. Όμως λιγουρευόμαστε μία ωραία γλυκιά λιχουδιά που υπάρχρι τρόπος να μην τη στερηθούμε. Έτσι λοιπόν σας προτείνουμε έναν όχι μόνο νηστίσιμο χαλβά αλλά που περιέχει και σοκολάτα. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους ακόμη και αυτούς που δεν ακολουθούν τη νηστεία. Μία συνταγή εύκολη με πολύ απλά και λίγα υλικά όπως το λάδι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και την κουβερτούρα. αξίζει να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι: Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να βράσουν.

Βήμα 2

Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά για να βράσει και προσθετουμε το σιμιγδάλι. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει σκούρο χρώμα είναι έτοιμο.

Βήμα 3

Βγάζουμε την κανέλα από το σιρόπι και μόλις γίνει το σιμιγδάλι το ρίχνουμε μέσα σε αυτό και ανακατεύουμε καλά και συχνά σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το μίγμα αυτό σε μία φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρύδια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή