Χαλβάς σιμιγδαλένιος άσπρος απλός με λίγα υλικά της γιαγιάς

2015-10-28
xalvas-simigdalenios-aspros
  • Σερβίρεις : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μία συνταγή για τον κλασσικό παραδοσιακό χαλβά που φτιάχνετε μόνο με σιμιγδάλι στη γέμιση του και τον προτιμούν οι περισσότεροι. Ωραίες και οι άλλες παραλαγές του αλλά ο παραδοσιακός μετράει πιο πολύ κατά τη γνώμη μου! Η συνταγή εύκολη και με λίγα υλικά αφου χρειάζεται μόνο νερό, ζάχαρη, σιμιγδάλι, καλαμποκέλαιο και κανέλα. Μία συνταγή που πρέπει σίγουρα να τη φτιάξετε ειδικά αν προτιμάτε απλές προτάσεις στα γλυκά σας, χωρίς ιδιαίτερα πολλά υλικά και με ξεκάθαρες γεύσεις χωρίς ιδιαίτερους συνδυασμούς. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής είνα εγγυημένο, οι παραλλαγές που σηκώνει είναι αρκετές και προτείνω να την μαγειρέψετε και να μου στείλετε τις εντυπώσεις σας παρακάτω στην σελίδα καθώς και αν προσθέσατε ή όχι κάποιο επιπλέον υλικό. Καλή σας όρεξη.

Υλικά

  • 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις η ζάχαρη λιώσει είναι έτοιμο και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχει να πιει τελέιως τα υγρά του.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία πετέτα, μέχρι να τραβήξει τα υγρα τελείως, το απλώνουμε σε μία φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Βήμα 4

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα από πάνω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή