Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ελαιόλαδο και καρύδια της γιαγιάς

2015-02-06
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ελαιόλαδο και καρύδια της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια παραδοσιακή συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με ελαιόλαδο και καρύδια της γιαγιάς μου από την Κομοτηνή σου περιγράφω παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι μια από τις κλασικές εκδοχές του χαλβά που περιέχει την σιμιγδάλι και εμπλουτίζεται με καρύδια. Είναι μια χωριάτικη συνταγή η οποία είναι σχετικά βαριά σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για χαλβά, έχοντας γλυκιά γεύση καθώς περιέχει και κονιάκ εκτός της κανέλας και της ζάχαρης και φτιάχνεται με σιμιγδάλι, αλεύρι και σόγια. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και στείλε μου τις παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • τριμμένη ψίχα καρυδιού
  • 1 χούφτα ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • Για το σιρόπι
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το λάδι να πάρουν μία βράση.

Βήμα 2

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το σιμιγδάλι, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, την κανέλα και τη χούφτα ζάχαρη.

Βήμα 3

Αφήνουμε κάμποση ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι και προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι, ανακατεύοντας, ωσότου γίνει μία ζύμη μαλακιά, όχι πολύ σφιχτή.

Βήμα 4

Γυρίζουμε τη ζύμη του χαλβά σε λαδωμένο ταψί, τη στρώνουμε καλά, πασπαλίζουμε στην επιφάνειά της λίγη τριμμένη ψίχα καρυδιού και την κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.

Βήμα 5

Ψήνουμε το χαλβά μας σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 6

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι:

Βήμα 7

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και όταν κρυώσει το γλυκό, το σιροπιάζουμε.

Δοκίμασες τον σιμιγδαλένιο χαλβά με ελαιόλαδο; Στείλε μας την γνώμη σου και πως σου φάνηκε στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή