Χαλβάς σιμιγδαλένιος πολίτικος με γάλα

2015-03-08
Χαλβάς σιμιγδαλένιος πολίτικος με γάλα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Στέλνω μια πολύ κλασική και παραδοσιακή συνταγή από την Κωνσταντινούπολη για να μαγειρέψετε χαλβά σιμιγδαλένιο πολίτικο με γάλα και κρέμα γάλακτος με αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη. Η πρόταση που σας στέλνω διαφέρει λίγο από τις κλασικές παραλλαγές του χαλβά που βρίσκουμε σήμερα στην αγορά και είναι παραδοσιακή πολίτική. Η συνταγή έχει σαν βάση προφανώς την σιμιγδάλι, αλλά και το βούτυρο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Η γεύση της και το άρωμα της τροποποιούνται μέσω των αμυδγάλων, της βανίλιας και της άχνης ζάχαρης. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή, θα ήθελα να γνωρίζω την άποψη σας για το τελικό αποτέλεσμα καθώς και τυχόν παραλλαγές που ενδέχεται να χρησιμοποιήσατε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 300 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 350 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 450 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γραμ. γάλα
  • 180 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανιλίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χωρίζουμε στα δύο.

Βήμα 2

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και τα φέρνουμε μερικές βόλτες με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε γρήγορα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα (ελαφρό).

Βήμα 5

Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Προσθέτουμε το γάλα και τέλος την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 7

Τα βράζουμε 2 - 3 λεπτά της ώρας.

Βήμα 8

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με το σκέπασμά της και την αφήνουμε έτσι να σταθεί μισή ώρα.

Βήμα 9

Σερβίρουμε το χαλβά χλιαρό.

Δοκίμασες την συνταγή για πολίτικο χαλβά σιμιγδαλένιο; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή