Χαλβάς σιμιγδαλένιος ταψιού με ψιλό σιμιγδάλι Μωραϊτικος

2015-02-28
Χαλβάς σιμιγδαλένιος ταψιού με ψιλό σιμιγδάλι Μωραϊτικος
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική συνταγή ακολουθεί παρακάτω για το αγαπημένο μας γλυκό της Σαρακοστής. Ο χαλβάς σιμιγδαλένιος ταψιού με ψιλό σιμιγδάλι είναι η δική μου πρόταση που είναι μια από τις κλασικές συνταγές με χαλβά που θα συνταντήσεις όμως ιδιαίτερα νόστιμη. Η βάση της είναι το ψιλό σιμιγδάλι με το φρέσκο βούτυρο γάλακτος, η γέμιση της είναι το αμύγδαλο και η γεύση της ολοκληρώνεται με την προσθήκη της κανέλας. Τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους και η γεύση είναι ακριβώς αυτή που περιμένεις. Δοκίμασε να την φτιάξεις για να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενα μου και στείλε μου οποιαδήποτε ερώτηση πιθανόν να έχεις σχετικά με την συνταγή.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγνό γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 7 φλιτζάνια νερό
  • λίγο αλάτι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και όταν πάρουν βράση, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, λίγο - λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, να μη σβωλιάσει.

Βήμα 4

Ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τότε τα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 6

Γυρίζουμε το χαλβά σε βουτυρωμένο ταψί, τον στρώνουμε, αφήνουμε να μισοκρυώσει, τον κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι μπήγουμε από μισό αμύγδαλο.

Βήμα 7

Τον βάζουμε σε μέτριο φούρνο, για 10-12 λεπτά, και όταν, τον βγάλουμε, τον πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Έφτιαξες τον χαλβά με ψιλό σιμιγδάλι; Στείλε μας πως σου φάνηκε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή