Χαλβάς σιμιγδαλένιος φούρνου με λεμόνι αποκριάτικος

2015-03-22
Χαλβάς σιμιγδαλένιος φούρνου με λεμόνι αποκριάτικος
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια εξαιρετική και καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις τον χαλβά σιμιγδαλένιο φούρνου με λεμόνι αποκριάτικο όπως τον μαγείρευε η νονά μου στην Χίο. Η συνταγή αυτή μπορείς να την πεις και μια από τις κλασικές συνταγές για χαλβά, είναι πάρα πολύ νόστιμη και έχει βάση την σιμιγδάλι όπου την συνδυάζουμε με λεμόνι, αμύγδαλα, περγαμόντο, κανέλα και ζάχαρη για να βγάλουμε αυτό το εξαίσιο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου προτείνω απεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις, σχόλια, ερωτήσεις και διευκρινήσεις στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή των σχολίων. Ο χαλβάς για εμένα είναι το αγαπημένο γλυκό της Σαρακοστής και η συνταγή αυτή είναι αυτή που φτιάχνω κάθε χρόνο. Ελπίζω να σου αρέσει.

Υλικά

  • 10 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια σιμιγδάλι
  • ξύσμα από περγαμόντο ή λεμόνι
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
  • Για το σιρόπι :
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • λίγο ξύλο κανέλα
  • φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε πολύ καλά, στο χέρι ή στο μίξερ, τα κροκάδια των αυγών μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια αρκετά, ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Βήμα 3

Στο μίγμα των κροκαδιών προσθέτουμε το σιμιγδάλι και εναλλάξ, λίγη μαρέγκα, λίγα αμύγδαλα, το περγαμόντο ή το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε το ταψί και γυρίζουμε μέσα το μίγμα, το κουνάμε να ισιώσει και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά της ώρας.

Βήμα 5

Είναι έτοιμο αν, όταν μπήξουμε ένα μαχαίρι, βγεί στεγνό.

Βήμα 6

Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει και στο μεταξύ, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα, 5 λεπτά.

Βήμα 7

Προσθέτουμε και τη φλούδα λεμονιού και περιχύνουμε, όπως είναι καυτό το σιρόπι, το χαλβά.

Βήμα 8

Όταν ρουφήξει το σιρόπι και κρυώσει τον κόβουμε κομμάτια.

Αν δοκίμασες και έφτιαξες τον σιμιγδαλένιο χαλβά φούρνου με λεμόνι στείλε μας αν σου άρεσε, και τι παραλλαγές έκανες, αν έκανες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή