Χαλβάς της Ρήνας

2015-03-10
Χαλβάς της Ρήνας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια νόστιμη και πολύ γευστική πρόταση για να μαγειρέψεις τον χαλβά της Ρήνας που είναι μια πολύ νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού για την σαρακοστή, του χαλβά. Η συνταγή είναι με σιμιγδάλι και περιέχει διάφορα γλυκά συσταστικά για να έχει το τελικό γλυκό γευστικό αποτέλεσμα, όπως η ζάχαρη, η κανέλα, το κονιάκ και η γέμιση με τα αμύγδαλα. Δοκίμασε να μαγειρέψεις την συνταγή και στείλε μου τις εντυπώσεις και την άποψη σου για το αποτέλεσμα της.

Υλικά

  • 600 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. αμύγδαλα
  • 12 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα ψιλή
  • 1 κιλό ζάχαρη για σιρόπι
  • μισό φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 μπαίκιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο, μέχρις ότου ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά (ένα-ένα, ώστε να αναμιχθούν καλά), το σιμιγδάλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το μισό φλιτζάνι κονιάκ και τέλος, λίγη μπαίκιν.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί Νο 40 αλειμμένο με βούτυρο και το ισιώνουμε, να γίνει παντού μία ισόπαχη στρώση.

Βήμα 4

Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε το χαλβά μας να ψηθεί.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, με το 1 κιλό ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγάλουμε το χαλβά από το φούρνο, τον σιροπιάζουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.

Σου άρεσε ο χαλβάς της Ρήνας; Στείλε μας τις εντυπώσεις στον χώρο που είναι τα σχόλια, παρακάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή