Χαλβάς Τούρκικος αλευρίσιος στην κατσαρόλα χωρίς σιρόπι

2015-02-14
Χαλβάς Τούρκικος αλευρίσιος στην κατσαρόλα χωρίς σιρόπι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια διαφορετική και πολύ γευστική συνταγή για χαλβά Αραβύσσου Τούρκικο αλευρίσιο στην κατσαρόλα χωρίς σιρόπι όπως το περιγράφει η γιαγιά μου που ήταν από την Σμύρνη. Είναι μια διαφορετική από τις δεκάδες συνταγές για χαλβά που θα συνταντήσεις διότι δεν περιέχει σιμιγδάλι και γίνεται στην κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι με πολύ λίγα υλικά. Η γεύση της είναι αρκετά παραδοσιακή και πολύ νόστιμη χωρίς να γλυκίζει τόσο πολύ καθώς δεν περιέχει σιρόπι. Σου συνιστώ να την φτιάξεις αν θέλεις να πειραματιστείς με κάτι διαφορετικό και να μου στείλεις πως σου φάνηκε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο αυγά σπασμένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • λίγη βανίλια
  • άχνη ζάχαρη - κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σπάζουμε τόσα αυγά μέσα σε φλιτζάνι του τσαγιού, ώστε να γεμίσει.

Βήμα 2

Τ' αδειάζουμε σε μπώλ και τα χτυπάμε με το πιρούνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τελείως.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια, να ανακατευτούν καλά και να γίνει πηχτός χυλός.

Βήμα 4

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο (ή και βιτάμ).

Βήμα 5

Όταν ζεσταθεί (όχι να καεί), χύνουμε από ψηλά, σιγά - σιγά το χυλό, ανακατεύοντας αδιάκοπα με ξύλινη κουτάλα και δε σταματάμε να ανακατεύουμε, μέχρι να είναι έτοιμο.

Βήμα 6

Ο χυλός μετατρέπεται στην αρχή σε ζύμη μαλακιά, ύστερα σκληραίνει και τέλος, διαλύεται και γίνεται σπυρωτός σα σιμιγδάλι, οπότε ο χαλβάς είναι έτοιμος.

Βήμα 7

Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά (η οποία κανονίζεται, από ζεστή στο λιώσιμο του βουτύρου, σε μέτρια, για να μην πιάσει στην κατσαρόλα).

Βήμα 8

Αφήνουμε να χλιαρύνει και τον σερβίρουμε σπυρωτό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αν δοκίμασες τον χαλβά στην κατσαρόλα χωρίς σιρόπι στείλε μας τη γνώμη σου για την γεύση του καθώς και όποια παραλλαγή τυχόν έκανες στην αρχική συνταγή.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή