Χαλβάς φαρσάλων λαδιού νισεστένιος με ελαιόλαδο

2015-03-16
Χαλβάς φαρσάλων λαδιού νισεστένιος με ελαιόλαδο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου παρουσιάζω μια γευστικότατη και διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψεις τον χαλβά φαρσάλων λαδιού νισεστένιο με ελαιόλαδο με τρόπο παραδοσιακό όπως τον έφτιαχναν στην Άρτα τα παλιά τα χρόνια. Η συνταγή είναι κάπως διαφορετική από τις κλασικές συνταγές με χαλβά που θα βρεις στην αγορά και η βάση της είναι ο νισεστές με το λάδι και χρησιμοποιούμε την ζάχαρη και την κανέλα για να δώσουμε την γεύση του χαλβά. Αν θέλουμε, την ώρα που καίγεται το λάδι, προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα – ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση – να ροδίσουν και κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα. Δοκίμασε να μαγειρέψεις την συνταγή αυτή και στείλε μου για όποια ερώτηση ή σχόλιο θέλεις να κάνεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού κόλλα λουκουμιού
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια του νερού νερό
  • 25 γραμ. λάδι
  • 1 χαρτάκι κανέλα σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα ή σε λεκάνη το νερό και την κόλλα, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 2

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα 25 γραμ. λάδι και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Βήμα 3

Μόλις καεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα το μίγμα τη κόλλας και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει.

Βήμα 4

Υπάρχει περίπτωση να βγάλει το λάδι.

Βήμα 5

Με αυτό λαδώνουμε μία φόρμα και ρίχνουμε μέσα το χαλβά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να παγώσει, την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή