Χαλβάς φαρσάλων με νισεστέ από το Βόλο

2015-03-18
Χαλβάς φαρσάλων με νισεστέ από το Βόλο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις χαλβά φαρσάλων με νισεστέ από το Βόλο που είναι μια παραδοσιακή και διαφορετική εκτέλεση του χαλβά, του αγαπημένου και πιο κλασικού γλυκού της σαρακοστής. Η συνταγή έχει σαν βάση το νισεστέ με την φυτίνη, σαν γέμιση τα αμύγδαλα και σαν γλυκαντικές ουσίες την κανέλα και την ζάχαρη. Είναι μια απλή σχετικά συνταγή και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και για όποια ερώτηση χρειάζεσαι μπορείς να μου τη στείλεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού νισεστές
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια του νερού νερό
  • λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ασπρισμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτίνη
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε σκέτη κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο μέλι χρώμα.

Βήμα 2

Αμέσως, ρίχνουμε το νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την υπόλοιπη ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Όταν αρχίζει να γίνεται πηχτή κρούστα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, λίγη φυτίνη και ανακατεύουμε συνέχεια.

Βήμα 4

Όταν πήξει τελείως, ρίχνουμε την υπόλοιπη φυτίνη και συνέχεια ανακατεύουμε, γιατί αρχίζει και ψήνεται.

Βήμα 5

Κρατάμε το χαλβά, γυρίζοντας, στη φωτιά περίπου δύο τέταρτα.

Βήμα 6

Τον ακτεβάζουμε. τον βάζουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αν έφτιαξες αυτό το χαλβά φαρσάλων Βόλου με νισεστέ, στείλε μας τις εντυπώσεις που σου άφησε στα σχόλια λίγο πιο κάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή