Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες στην κατσαρόλα

2015-08-17
Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω σου στέλνω μια από τις πιο λατρεμένες συνταγές με χοιρινό και συγκεκριμένα αυτή η συνταγή για χοιρινή μπριζόλα που την κάνουμε κρασάτη στην κατσαρόλα είναι εξαιρετική για το δείπνο σου. Είναι αρκετά εύκολη στο να την φτιάξεις καθώς αρχικά την τηγανίζεις στην κατσαρόλα, ρίχνεις νερό και την βράζεις και όταν μείνει μόνο με το λαδάκι τότε τη σβήνεις με κρασί και περιμένεις να δέσει η σάλτσα και να ετοιμαστεί η μπριζόλα. Σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και συνοδεύεις με μια από τις δεκάδες συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε συστήσει στην ιστοσελίδα μας.

Υλικά

  • 4 μπριζόλες με λίγο πάχος
  • 1 φλιτζάνι λάδι ή φυτίνη
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τηγανίζετε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και όταν θα έχουν ροδίσει και από τις δύο μεριές, τις σκεπάζετε με νερό και τις αφήνετε να βράσουν, φροντίζοντας να τις γυρίζετε κάθε τόσο.

Βήμα 2

Όταν βράσουν και μείνουν μόνο με το λάδι τους, δυναμώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το κρασί, σκεπάζοντας αμέσως την κατσαρόλα.

Βήμα 3

Σε λίγες στιγμές ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή