Χοιρινές μπριζόλες με μέλι, μουστάρδα και κρασί στο τηγάνι

2015-11-10
xoirines-mprizoles-me-moustarda-kai-meli-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Καλημέρα φίλες μου. Τα φαγητά και οι γεύσεις που έχουμε κληρονομήσει από τις γιαγιάδες μας ή τις μητέρες μας είναι θεωρώ, σε όλες και όλους σχεδόν, αγαπημένα. Ένα από τα φαγητά αυτά δεν θα μπορούσε να μην είναι και οι χοιρινές μπριζόλες. Οι μπριζόλες σε οποιαδήποτε παραλλαγή. Ένα φαγητό που κοσμεί, όποτε μαγειρεύεται, το οικογενειακό τραπέζι, συνοδεύει μια όμορφη εορταστική μέρα, μας φτιάχνει το Σαββατοκύριακο. Σήμερα επέλεξα τις μπριζόλες μας με μέλι και μουστάρδα, μια υπέροχη και εξαιρετικά γευστική επιλογή που ταιριάζει δυο εντελώς διαφορετικές γεύσεις, μια γλυκιά και μια λίγο πιο ξινή, δίνοντας μέσω του κοντράστ αυτού μια απίθανη γλυκόξινη υφή. Επίσης, η συνοδευτική σας σαλάτα, χωριάτικη είτε λαχανικών για μένα, και το κατάλληλο ποτηράκι με κρασί, θα έχουν πραγματικά αλλάξει την διάθεσή σας, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα, γευστική και όχι μόνο. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • κρασί λευκό ξηρό
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σκόρδο και βγάλει τα αρώματά του.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπριζόλες, τις αφήνουμε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές και μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι και τις αφήνουμε να ψηθούν.

Βήμα 3

Τέλος 10 λεπτά πριν τις βγάλουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, περιμένουμε να δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμες για σερβίρισμα με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή