Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας και πράσινες ελιές

2014-05-09
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας και ελιές
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλονίκη θα βρεις παρακάτω για να μαγειρέψεις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας και πράσινες αλμυρές ελιές, κατ’ευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Όταν την φτιάξεις στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 7 μπριζόλες χοιρινές
  • 1 κιλό ελιές πράσινες χαρακωτές αρμυρές
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτα
  • ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις ελιές για ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 2

Πετάμε το νερό.

Βήμα 3

Τις ξαναβράζουμε άλλα 15 λεπτά με νερό και πάλι το πετάμε.

Βήμα 4

Σε άλλο σκεύος βράζουμε τις μπριζόλες.

Βήμα 5

Πριν ψηθούν καλά τις τσιγαρίζουμε με το λάδι και ρίχνουμε τη σάλτσα, διαλυμένη με νερό, το αλάτι, καθώς και τη ζάχαρη.

Βήμα 6

Σε λίγο προσθέτουμε τις ελιές, ρίχνουμε νερό όσο να σκεπαστούν και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 7

Οι χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή