Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, ελιές και μανιτάρια

2015-08-05
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, ελιές και μανιτάρια
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Σου παρουσιάζω μια νοστιμότατη πρόταση που είναι από τις λατρεμένες μου συνταγές με χοιρινό και αφορά μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, μανιτάρια και ελιές. Την φτιάχνω για την οικογένεια μου αρκετά συχνά και κάθε εποχή του χρόνου καθώς αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά μου και είναι λογικό μιας και μιλάμε για μπριζόλες με πατάτες. Η διαδικασία είναι απλή καθώς ροδοκοκκινίζουμε τηγανίζοντας τις μπριζόλες μας, στη συνέχεια τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε όλα σε ταψί μαζί με μανιτάρια, ελιές, τυρί και θυμάρι. Ετοιμάζουμε την σάλτσα με την ντομάτα και το κρασί και τη ρίχνουμε κι αυτή στο ταψί όπου ψήνουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο και σερβίρουμε με κάποια από τις σαλάτες που σου έχουμε προτείνει.

Υλικά

  • 8 μπριζόλες χοιρινές
  • 1 ποτήρι κρασί μαύρο
  • 1/2 κιλό πατάτες στρογγυλές μικρές
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο ή βολβοί
  • 150 γραμ. ελιές πράσινες
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. μανιτάρια
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 150 γαρμ. κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.

Βήμα 2

Με το βούτυρο τις ροδοκοκκινίζουμε και τις στρώνουμε σε ταψί μία - μία.

Βήμα 3

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια ελαφρά και τα τοποθετούμε στρωτά στο ταψί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ελιές (αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους), το τυρί σε μικρά κομμάτια, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5

Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρασί, τη ντομάτα λιωμένη και τ' αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Βήμα 6

Τ' απλώνουμε σιγά - σιγά μέσα στο ταψί.

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 - 1 1/2 ώρα.

Βήμα 8

Σερβίρεται ζεστό, καυτό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή