Χοιρινή πανσέτα ρολό γεμιστό με τυριά στο φούρνο Χριστουγεννιάτικο

2015-12-23
xoirino-rolo-gemisto-sto-fourno-xristougenniatiko
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Καλημέρα αγαπητές μου φίλες. Οι γιορτές είναι εδώ, οι πανέμορφες ημέρες των Χριστουγέννων επιτάσσουν καλή παρέα, χαμόγελα, και κυρίως καλά φαγητά. Δεν θα είναι λίγα να φανταστώ τα τραπέζια που είτε θα έχετε να κάνετε, είτε θα έχετε να παρευρεθείτε. Στην σημερινή μας συνάντηση, λοιπόν, θα συζητήσουμε ένα φαγητό με βάση το χοιρινό κρέας, αγαπημένο, απλό, ευχάριστο στην παρασκευή του, και το οποίο μπορεί να σας λύσει τα χέρια καθώς είναι ικανό να σταθεί σε κάθε περίσταση. Μιλάω για το χοιρινό ρολό, το οποίο θα κάνουμε γεμιστό στο φούρνο. Αρχικά, όπως καταλαβαίνετε, είναι μια συνταγή που σας βοηθάει να προσθέσετε την δική σας πινελιά, να αυτοσχεδιάσετε. Αυτό συμβαίνει κυρίως στην γέμιση, που μπορείτε να τοποθετήσετα τα υλικά που αγαπούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα και εσείς οι ίδιες. Μπορείτε να επιλέξετε το τυρί που σας αρέσει, κάποιους ξηρούς καρπούς που σας αρέσουν, όπως επίσης και αποξηραμένα φρούτα, για παράδειγμα δαμάσκηνα. Εννοείται, οτι μπορείτε να συνοδέψετε το χοιρινό ρολό σας με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές, αλλά και ρύζι. Όπως και να το επιλέξετε, θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα ΄΄χορτάσει΄΄ όσους το δοκιμάσουν. Καλά Χριστούγεννα αγαπημένες μου φίλες, με υγεία!

Υλικά

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ράβδους γραβιέρα
  • 3 ράβδους ρεγκάτο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα ανοιγμένη από τον κρεωπόλη
  • μακρόστενς λωρίδες από διάφορες χρωματιστές πιπεριές
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε το κρέας, το πλένουμε πολύ καλά και το στεγνώνουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τις φέτες μπέικον. Στη μία άκρη αρχίζουμε και βάζουμε τη γραβιέρα, το ρεγκάτο, τις πιπεριές, αρχίζουμε το τυρλίγουμε σφιχτά, το δένουμε με τον σπάγκο και το αλείφουμε και με μουστάρδα από τη έξω πλευρά.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε το ρόλο σε μία γάστρα, ρίχνουμε 3 ποτηρια νερό, το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες (ανοίγοντας κατά διατήματα τη γάστρα για να το γυρνάμε). Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή