Χοιρινή τηγανιά με πράσο

2014-05-20
Χοιρινή τηγανιά με πράσο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική και μοναδική συνταγή από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας σου παρουσιάζω παρακάτω για να δοκιμάσεις την χοιρινή τηγανιά με πράσο, ακριβώς όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μου και την περιγράφει στο τετράδιο συνταγών της. Όταν την φτιάξεις στείλε μου τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας, ψαρονέφρι
  • 2 - 3 πράσα (το σώμα μόνο, κομμένα στα 4)
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή χοιρινό λίπος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα χοντρά κομμάτια και το πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Το βάζουμε να βράσει με λίγο νερό, σε βαθύ τηγάνι.

Βήμα 3

Κατά το βράσιμο, το ξαφρίζουμε, ρίχνοντας λίγο νερό ακόμα, μέχρι να βράσει καλά.

Βήμα 4

Όταν πιεί το νερό του, ρίχνουμε το βούτυρο ή το λίπος και τα κομμένα πράσα.

Βήμα 5

Τα σωτάρουμε, ανακατεύοντάς τα συνεχώς, ωσότου βράσουν, λιώσουν και σχεδόν γλυκάνουν.

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν το κατεβάσουμε, αρωματίζουμε με ρίγανη.

Βήμα 7

Το φαγητό είναι έτοιμο. Το λεμόνι το στίβουμε στο πιάτο.

Βήμα 8

Η χοιρινή τηγανιά με πράσο είναι έτοιμη και συνοδεύεται με μαύρο κρασί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή