Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα ντομάτας

2014-05-09
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα ντομάτας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από την Καστοριά σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις την χοιρινή τηγανιά με σάλτσα ντομάτας ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Μόλις την φτιάξεις και την απολαύσεις, μοιράσου τις εντυπώσεις σου μαζί μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό συκώτι χοιρινό
  • 2 νεφρά χοιρινά
  • 1 κομμάτι σπλήνα χοιρινή
  • μισό κιλό κρέας χοιρινό, με αρκετό λίπος
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί αρετσίνωτο άσπρο
  • 1 κουταλιά μεγάλη σάλτσα ντομάτας
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα, κομμένα σε κομματάκια, όλα τα κρέατα (συκώτι, νεφρά, σπλήνα, κρέας) με 2 1/2 ποτήρια νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις πιούν το νερό τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ροδίζουμε όλα μαζί σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 3

Αφού καβουρντιστούν καλά, τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Ρίχνουμε μετά τη σάλτσα ντομάτας (διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό), το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά το περιεχόμενο και να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα.

Βήμα 5

Η χοιρινή τηγανιά με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή