Χοιρινή τηγανιά με φέτα

2014-05-19
Χοιρινή τηγανιά με φέτα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια συγκλονιστική χωριάτικη και παραδοσιακή νοστιμιά για να μαγειρέψεις χοιρινή τηγανιά με φέτα, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή είναι σπεσιαλιτέ από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό τρυφερό
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κούπα λάδι ή και περισσότερο (ανάλογα)
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σέλινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 - 3 φορές.

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βήμα 3

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας, ωσότου ροδίσει.

Βήμα 5

Αφού τηγανιστεί το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Βήμα 6

Ρίχνουμε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τ' άφήνουμε να σιγοψηθούν.

Βήμα 7

Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε μέσα και το τηγανισμένο κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο, αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν, να ψηθούν καλά όλα μαζί, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Βήμα 8

Η χοιρινή τηγανιά με φέτα είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή, σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή