Χοιρινό γεμιστό ρολό με δαμάσκηνα και μήλα στη γάστρα

2015-10-19
Χοιρινό με δαμάσκηνα και μήλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Το χοιρινό με δαμάσκηνα και μήλα είναι ένα υπέροχο διαδεδομένο πιάτο κυρίως κατά την περίοδο των εορτών, που συνδυάζει γλυκές γεύσεις και αρώματα με το χοιρινό κρέας μας το οποίο σιγοψήνεται για ώρες στο φούρνο ή την κατσαρόλα δίνοντας μας το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Φυσικά ανάλογα με τα γούστα του κανείς μπορεί να αντικαταστήσει τα δαμάσκηνα είτε με βερίκοκα, είτε με σύκα. Πρόκειται λοιπόν για ένα εύκολο πιάτο που μέσα στην απλότητα του μοιάζει η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση για αυτό και σε συμβουλέυω να μην χάνεις καιρό και να δοκιμάσεις και εσύ να το φτιάξεις για τους ανθρώπους που αγαπάς και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσεις.

Υλικά

  • 1 χοιρινό ρολό γεμιστό από τον χασάπη σας
  • 2 πράσινα μήλα
  • 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι δαμάσκηνα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί γλυκό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το κρέας σε μία γάστρα μαζί με τις ψιλοκομμένες πατάτες, περιχύνουμε με το κρασί και κλείνουμε το καπάκι.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.

Βήμα 4

Παράλληλα στην κατσαρόλα που τσιγαρίσαμε το κρέας τσιγαρίζουμε τώρα το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μήλα και τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα και το κόρν φλάουρ και περιχύνουμε με το μείγμα μας το φαγητό που ψήνεται στη γάστρα.

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι το κρέας μας να γίνει λουκούμι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή