Χοιρινό καπαμά με κρασί

2014-05-12
Χοιρινό καπαμά με κρασί
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από τα Τρίκαλα για να μαγειρέψεις τον λεγόμενο κρασοκαπαμά, δηλαδή το χοιρινό καπαμά με κρασί, σου περιγράφω παρακάτω όπως ακριβώς τον αναφέρει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε να τον φτιάξεις και στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 3/4 του κιλού μπριζόλες χοιρινές
  • 1 κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες)
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο
  • 10 κρεμμύδια μικρά
  • κανέλα μία πρέζα
  • αλάτι - πιπέρι (μία πρέζα)
  • 3 κουταλιές βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τις φέτες κρεμμυδιού και το κρέας.

Βήμα 2

Κοκκινίζουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, ρίχνουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βήμα 4

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 5

Το χοιρινό καπαμά με κρασί είναι έτοιμο και σερβίρεται με πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή