Χοιρινό κατσαρόλας με ρύζι

2015-09-10
Χοιρινό κατσαρόλας με ρύζι
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η συνταγή για χοιρινό που θα βρεις παρακάτω είναι από τις πιο απλές και γευστικές προτάσεις που σου έχω στείλει καθώς την φτιάχνω κάθε εποχή του χρόνου όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο για το δείπνο μου. Η διαδικασία της συνταγής ξεκινάει με το να τσιγαρίσουμε το χοιρινό αφού το έχουμε τρυπήσει και έχουμε προσθέσει σκορδάκι. Όταν ροδοκοκκινίσει, βάζουμε την δάφνη και το πιπέρι και το βράζουμε με νεράκι. Στο τέλος σε αυτό το ζουμί ρίχνουμε και το ρύζι μας και το ετοιμάζουμε. Πολλές φορές τα παιδιά μου, ζητούν πατάτες με αυτό το φαγητό οπότε μπορείς και να το συνοδέψεις με πατατούλες. Διαλέγεις και μια από τις συνταγές για σαλάτες που σου έχουμε προτείνει και έχεις ένα εξαίσιο γεύμα να απολαύσεις.

Υλικά

  • 2 - 3 κιλά κρέας χοιρινό (από μπούτι)
  • 3 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 - 4 φύλλα δάφνης
  • 10 σπυριά πιπέρι
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το σκόρδο, κάνουμε τρύπες στο κρέας με μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε σε κάθε τρύπα 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζουμε στην κατσαρόλα μισή κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, και 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 5

Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζουμί του κρέατος νερό δύο φορές περισσότερο από το ρύζι.

Βήμα 6

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και το βράζουμε 15 λεπτά.

Βήμα 7

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, καίμε το βούτυρο και το περιχύνουμε.

Βήμα 8

Αν θέλουμε τηγανίζουμε και πατατάκια.

Βήμα 9

Κόβουμε το κρέας φέτες και σερβίρουμε 2 - 3 φέτες κρέας, λίγο ρύζι και πατατάκια τηγανητά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή