Χοιρινό κοκκινιστό με πιλάφι και καρότο

2014-05-06
Χοιρινό κοκκινιστό με πιλάφι και καρότο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη, παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Κατερίνης, για να μαγειρέψεις χοιρινό κοκκινιστό με πιλάφι και καρότο, σου παρουσιάζω παρακάτω με τον ίδιο τρόπο που τον περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της. Δοκίμασε την συνταγή και στείλε μου τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας ψαχνό
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • λάδι, βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια πιλάφι καλό
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι, μαυροπίπερο
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια που πλένετε και στραγγίζετε.

Βήμα 2

Τρίβετε τα καρότα σε πιάτο και χωριστά τα κρεμμύδια στον τρίφτη.

Βήμα 3

Καίτε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι και ροδίζετε τα κρεμμύδια.

Βήμα 4

Βάζετε και τα κομμάτια το κρέας που επίσης ροδοκοκκινίζετε.

Βήμα 5

Προσθέτετε τον πελτέ, λιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί το κρέας.

Βήμα 6

Βγάζετε το κρέας σε πιάτο, μετράτε και ρίχνετε στην κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και αφού πάει βράση προσθέτετε το πιλάφι. Ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί και να απορροφήσει το νερό του.

Βήμα 7

Τακτοποιείτε τα κομμάτια το κρέας πάνω στο ρύζι, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και με το καπάκι, αφήνετε να σταθεί λίγο και σερβίρετε.

Βήμα 8

Το χοιρινό κοκκινιστό με πιλάφι είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή