Χοιρινό κοκκινιστό στη γάστρα

2014-05-11
Χοιρινό κοκκινιστό στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια συγκλονιστική συνταγή από την Καλαμπάκα για να μαγειρέψεις παραδοσιακό χοιρινό κοκκινιστό στη γάστρα σου παρουσιάζω παρακάτω, απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου για να την φτιάξεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες. Να σημειώσω ότι η συνταγή αυτή μπορεί να μαγειρευτεί και σε κατσαρόλα, αλλά στη γάστρα γίνεται πιο νόστιμη.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από πλευρό
  • 1 κιλό συκώτι
  • 1 σπλήνα
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι ή βούτυρο
  • 2 κουταλιές πελτές ντομάτας
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας, το συκώτι και τη σπλήνα, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε μέτρια κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το ανάλογο λάδι ή βούτυρο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, τα φέρνουμε 2 - 3 βόλτες και τα γυρίζουμε σε ταψί.

Βήμα 3

Ρίχνουμε νερό όσο να σκεπαστούν, σκεπάζουμε το ταψί με τη γάστρα, που στο μεταξύ έχουμε κάψει, το αφήνουμε δύο ώρες να βράσει και το κατεβάζουμε με το ανάλογο ζουμί.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε το σκόρδο, το στουπάμε καλά, το ανακατεύουμε με το ξύδι και το ρίχνουμε στο ταψί, στρώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια για να πάει παντού.

Βήμα 5

Το χοιρινό κοκκινιστό στη γάστρα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή