Χοιρινό κότσι Xριστουγέννων

2015-12-23
xoirino-kotsi-xristougennwn
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Καλησπέρα σας φίλες μου, ελπίζω να περνάτε όμορφα τις υπέροχες αυτές εορταστικές ημέρες, να έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας με ενέργεια για τέλειες μαγειρικές, και κυρίως να έχετε βρεί την χαμένη όρεξη που κάθε μέρα ψάχνουμε. Χριστούγεννα χωρίς γευστικά πιάτα και ιδιαίτερες απολάυσεις δεν γίνεται. Σήμερα σας έχω μια πολύ ξεχωριστή συνταγή, που δεν φτιάχνουμε κάθε μέρα, αλλά αξίζει έστω και μια φορά κατά τη διάρκεια των εορτών να φτιάξετε. Θα σας μιλήσω για το χοιρινό κότσι, το οποίο θα πάρει την χριστουγεννιάτικη αύρα των ημερών. Το χοιρινό κότσι είναι ένα πολύ γευστικό μέρος του χοιρινού το οποίο μπορεί να δώσει εξαιρετικά πιάτα. Έναν από τους πιο ωραίους τρόπους που το έχω δοκιμάσει, είναι σε μαρινάδα μπύρας. Πραγματικά θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό μετά τις γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σας. Επίσης, εγώ το ετοιμάζω από το προηγούμενο βράδυ, ώστε όταν έρθει η ώρα να το ψήσω, να απορροφά καλύτερα τα μπαχαρικά. Όπως και να το κάνετε, θα έχετε ένα τέλειο πιάτο, που θα  ΄΄κατακτήσει’’ όποιον το γευτεί. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με ευτυχία!

Υλικά

  • 3 μικρά κότσια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κόκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • Χυμό μισού πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα κότσια (τα οποία καλύτερα να είναι καθαρισμένα πό τον κρεοπώλη) και τα πλένουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε τα κότσια τα τρίβουμε πολύ καλά με αλάτι, πιπέρι, τα βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε το λευκό κρασί, το καρότο κομμένο στα τέσσερα, την πιπεριά κομμένη στη μέση, το κρεμμύδι, την πιπερόριζα κομμλενη σε χοντρές φέτες, το πιπέρι, το μπαχάρι, ένα φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε στο φούρνο τη γάστρα (χωρίς νερό) στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες (κοιτάζοντας που και που αν θέλουν γύρισμα).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή