Χοιρινό με αγκινάρες κοκκινιστό

2015-09-19
Χοιρινό με αγκινάρες κοκκινιστό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η πρόταση που σου κάνω παρακάτω είναι από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές για χοιρινό που έχω δοκιμάσει και η βασική της διαφοροποίηση είναι ότι είναι κοκκινιστό με αγκινάρες και πατάτες που είναι υλικά που συναντά κανείς σε λεμονάτη σάλτσα ή σε σάλτσα με αυγολέμονο. Για να την φτιάξεις αρχικά κόβεις τις πατάτες στα τέσσερα και τις βάζεις σε ένα ταψί μαζί με το κρεμμύδι. Ύστερα κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια και τις αγκινάρες σε τέσσερα κομμάτια και τις ανακατεύεις στο ταψί με το κρέας και τις πατάτες. Προσθέτεις τις ντομάτες με το λάδι και το κύμινο και ψήνεις στο φούρνο για περίπου μια ώρα μέχρι να ετοιμαστεί αυτό το γευστικότατο και υγιεινό φαγητό.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό ψαχνό χοιρινό
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 1/2 κουτάλι της σούπας ντοματοπελτές
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φυστικέλαιο
  • 4 - 5 αγκινάρες
  • αλάτι
  • κύμινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα (σταυρωτά).

Βήμα 2

Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τ' ανακατεύουμε με τις πατάτες, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί.

Βήμα 3

Κόβουμε στη συνέχεια το κρέας σε κομματάκια, στο μέγεθος ενός αυγού και αφού κόψουμε και τις αγκινάρες στα τέσσερα, τις ανακατεύουμε μαζί με το κρέας και τις πατάτες.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι και το ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 5

Αλατίζουμε και τέλος, ρίχνουμε 2 - 3 πρέζες κύμινο.

Βήμα 6

Τώρα, το ταψί είναι έτοιμο για το φούρνο και η σπεσιαλιτέ θα είναι έτοιμη σε καμία ώρα περίπου.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή