Χοιρινό με δαμάσκηνα και πορτοκάλι στη γάστρα

2015-10-07
Χοιρινό με δαμάσκηνα και πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Φτιάξε καταπλητικό χοιρινό με δαμάσκηνα και πορτοκάλι ακολουθώντας μάλιστα τη δική σου παραλλαγή αντικαθιστώντας τα δαμάσκηνα με σύκα, μήλα ή βερίκοκα ανάλογα με το τι προτιμάς και τι είναι πιο κοντά στις γεύσεις σου. Η συνταγή για χοιρινό που σου παρουσιάζω και μπορείς να βρεις παρακάτω είναι εύκολη ως προς την παρασκευή της, οικονομική και ιδανική για κάθε περίσταση. Το συγκεκριμένο φαγητό συνδυάζει τέλεια τις γλυκές γεύσεις και τα αρώματα των φρούτων με το αργοψημένο κρέας μας το οποίο στο τέλος γίνεται λουκούμι. Δοκιμάσέ το χωρίς δεύτερες σκέψεις και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
  • χυμό 2 πορτοκαλιών
  • 2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
  • μία χούφτα δαμάσκηνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml πετιμέζι
  • 400 ml κόκκινο κρασί γλυκό
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με το κρέας σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Μόλις πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μία γάστρα ,περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε σε στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα με κλειστό καπάκι.

Βήμα 4

Αφού περάσει η μία ώρα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να γίνει λουκούμι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή