Χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα

2014-05-06
Χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή Μακεδονίτικη συνταγή για να μαγειρέψεις χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις, σχόλια και τυχόν παραλλαγές που έκανες σε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (κατά προτίμηση από τα πλευρά)
  • 1 κιλό πράσα
  • 8 - 10 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κύμινο
  • μπαχάρι
  • 10 - 15 δαμάσκηνα ξινά ή 1/2 κουταλάκι ξυνό
  • λάδι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μερίδες και τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 πόντων, τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε πήλινη κατσαρόλα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, δαμάσκηνα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, λάδι αν θέλετε).

Βήμα 2

Τ' ανακατεύετε καλά με κουτάλα ξύλινη και προσθέτετε κρύο νερό (να φτάνει 1 - 2 δάχτυλα πιο κάτω από τα υλικά).

Βήμα 3

Αλείφετε το στόμιο της κατσαρόλας εξωτερικά, με κουρκούτι και το σκεπάζετε με χασαπόχαρτο.

Βήμα 4

Διπλώνετε τις άκρες έτσι, ώστε να κολλήσουν με το κουρκούτι στην κατσαρόλα και δένετε καλά με σπάγγο, για να μην ξεκολλήσουν.

Βήμα 5

Αλείφετε και το χασαπόχαρτο από πάνω με κουρκούτι, για να μην ξεσχιστεί, σκεπάζετε με το καπάκι και βάζετε το φαγητό να σιγοβράσει.

Βήμα 6

Το χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή