Χοιρινό με κάστανα στην κατσαρόλα

2014-05-08
Χοιρινό με κάστανα στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από την Κοζάνη σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις την συνταγή για χοιρινό με κάστανα στην κατσαρόλα όπως ακριβώς την έφτιαχνε η γιαγιά μου. Δοκίμασε την και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψαχνό χοιρινό από μπούτι
  • 1 1/2 κιλό κάστανα χοντρά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα κάστανα από τα εξωτερικά φλούδια τους και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Παίρνοντας ένα ένα από την κατσαρόλα τα ξεφλουδίζετε και εσωτερικά και τα αφήνετε σκεπασμένα να περιμένουν.

Βήμα 3

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια, τα πλένετε και στραγγίζετε.

Βήμα 4

Καίτε λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζετε τα κομμάτια το κρέας.

Βήμα 5

Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να ροδίσουν.

Βήμα 6

Λιώνετε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνετε το κρέας.

Βήμα 7

Τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά ως να ψηθεί.

Βήμα 8

Ρίχνετε τότε και τα κάστανα, παίρνουν όλα μαζί μία βράση και σερβίρετε.

Βήμα 9

Το χοιρινό με κάστανα στην κατσαρόλα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή