Χοιρινό με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο

2015-09-01
Χοιρινό με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 11:000 h

Σου στέλνω παρακάτω μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για χοιρινό το οποίο είναι κρασάτο με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο. Προσωπικά την φτιάχνω όλες τις εποχές του χρόνου αν και είναι αλήθεια ότι την προτιμώ κυρίως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Για να την ετοιμάσεις στην αρχή τρυπάς το κρέας και το γεμίζεις με σκόρδο και το δένεις με σπάγκο σε βαθύ σκεύος μαρινάροντας το με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο όλο το βράδυ. Την επομένη το πρωί, παίρνεις το χοιρινό και το τσιγαρίζεις με βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνεις τη μαρινάδα στην κατσαρόλα και το βράζεις μέχρι να ετοιμαστεί. Σερβίρεις με ρύζι ή και πατάτες και συνοδεύεις με μια από τις σαλάτες εποχής που σου έχουμε προτείνει.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό (από μπούτι), χωρίς κόκαλο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο κοπανισμένο (είδος μυρωδικού)
  • 6 - 7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Από το βράδυ, πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα ανακατεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Με μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κρέας και κάθε τρύπα τη γεμίζουμε με σκόρδο - αλάτι - πιπέρι.

Βήμα 4

Δένουμε κατόπιν το κρέας με σπάγγο, το βάζουμε σε βαθύ σκεύος, το πασπαλίζουμε με αλάτι - πιπέρι και κόλιανδρο κοπανισμένο και το περιχύνουμε με το κρασί.

Βήμα 5

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί όλη τη νύχτα.

Βήμα 6

Το πρωί, βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει, στραγγίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές σε πολύ σιγανή φωτιά.

Βήμα 7

Μόλις ροδοκοκκινίσει, το σβήνουμε με το κρασί της μαρινάτας, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί σιγά - σιγά.

Βήμα 8

Μόλις ψηθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή με αρακά σωταρισμένο με βούτυρο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή